Blog: zdrowa żywność, przepisy, porady, rankingi sprzętu

Ile może stać sok z wyciskarki. Jak przechowywać soki?

Ile może stać sok z wyciskarki. Jak przechowywać soki?

Poznaj sposoby na przechowywanie świeżych soków bez utraty składników odżywczych!
Jakie soki pić przy cukrzycy?

Jakie soki pić przy cukrzycy?

Cukrzyca może prowadzić do niewydolności wielu narządów. Dlatego tak ważne jest, żeby spożywać produkty z niskim indeksem glikemicznym. Poznaj przepisy na soki z wyciskarki dla diabetyków!
Jak wycisnąć sok ze szpinaku?

Jak wycisnąć sok ze szpinaku?

Szpinak ma wiele właściwości prozdrowotnych, jednak w swojej "liściastej formie" nie ma wielu zwolenników. Można natomiast wycisnąć z niego pyszny sok! Poznajcie nasze przepisy i właściwości szpinaku.
Jak zrobić tofu w wyciskarce?

Jak zrobić tofu w wyciskarce?

Tofu domowym sposobem? Śmiało możesz zrobić je samemu przy pomocy wyciskarki! Sprawdź nasze sprawdzone przepisy.
Warzywne puree z blendera - przepisy nie tylko z ziemniaków

Warzywne puree z blendera - przepisy nie tylko z ziemniaków

Purée kojarzone jest przede wszystkim z ziemniakami. Jednak za pomocą blendera możesz przygotować je z dowolnych warzyw!
Jarmuż - właściwości i przepisy na koktajle, zupę i pesto

Jarmuż - właściwości i przepisy na koktajle, zupę i pesto

Właściwości jarmużu znane był już w starożytności. Obecnie coraz częściej doceniane są w polskiej kuchni jako dodatek do koktajli, zup lub zielonego pesto.
Seler naciowy - warzywo na miarę wymagań XXI wieku

Seler naciowy - warzywo na miarę wymagań XXI wieku

Jako że coraz bardziej wkręca nas “prześwietlanie” warzyw znanych i mniej znanych, postanowiliśmy rozprawić się z selerem. Na początek wzięliśmy pod lupę seler naciowy, o którym coraz głośniej w polskiej kuchni, szczególnie wśród osób dbających o dobre samopoczucie, wygląd i chcących zgubić dodatkowe kilogramy. Poznaj przepisy na soki i koktajle z selerem naciowym.
Przepisy na dania, soki i słodkości z marchwi - poznaj moc najpopularniejszego warzywa

Przepisy na dania, soki i słodkości z marchwi - poznaj moc najpopularniejszego warzywa

Marchew to warzywo, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Praktycznie każdego dnia gości na naszych stołach w postaci dodatku do zup, surówek, soków, a nawet jako składnik ciast. Chrupiemy marchewki dla jej walorów smakowych, w zasadzie nie zastanawiając się, co takiego w tej marchewce drzemie. A coś w niej jest dobrego, skoro jest pierwszym niemlecznym posiłkiem, który podaje się niemowlętom. Sprawdź jej właściwości i zastosowanie! Poznaj przepisy na dania z marchewką.
Przepisy z czarną rzepą - drogocenne właściwości dla zdrowia i urody

Przepisy z czarną rzepą - drogocenne właściwości dla zdrowia i urody

W powietrzu pachnie już jesienią. Dorodne warzywa i owoce kuszą wyglądem i zapachem. To najlepszy czas, aby nie tylko kusiły, ale znalazły się w naszym jadłospisie, zmieniły nawyki żywieniowe, a nawet pomogły w problemach zdrowotnych. Warzywa i owoce to przecież prawdziwa skarbnica cennych dla zdrowia i urody mikroelementów. Rzepa to jedna z przedstawicielek jesiennych warzyw. Poznaj przepisy z czarną rzepą i jej drogocenne właściwości! 
Warzywa sezonowe - jakie powinniśmy jeść jesienią i co z nich zrobić?

Warzywa sezonowe - jakie powinniśmy jeść jesienią i co z nich zrobić?

Jesienią w naszej kuchni królują kolory. Sezonowe warzywa i owoce dostepne w sklepach są bogate w wartości odżywcze i witaminy. Warto kupować te produkty w sezonie, ponieważ są one pełnowartościowe i zdecydowanie tańsze. Wśród najważniejszych wyróżnia się cukinię, dynię, jabłka, grzyby i patisony. Wiele osób przyrządza z nich potrawy, a także robi przetwory na zimę. Warto wykorzystać ten sezon w pełni i cieszyć się urokami jesieni.
Product successfully added to the product comparison!